Voluntariat en igualtat de condicions

Debatre i reflexionar sobre com fer que el voluntariat sigui accessible per a tothom i que es pugui fer en igualtat de condicions. Aquest és l’objectiu de la jornada que, sota el títol “voluntariat per a tothom’, han organitzat conjuntament la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i DINCAT.

La jornada tindrà lloc l’11 de maig de 9 a 14h a la Casa del Mar i consistirà en una trobada oberta amb les entitats per posar en relleu que tothom ha de tenir l’opció de poder realitzar una acció voluntària en igualtat de condicions.

La jornada estarà moderada per la periodista i cantautora Clara Sánchez -Castro. L’acte central de l’acte serà una intervenció teatral a mans del col·lectiu de teatre social Impacta’t, amb un to interactiu i participatiu i que aportarà eines per a la reflexió i la transformació social. L’objectiu és ajudar als protagonistes a trobar noves maneres d’actuar davant les situacions conflictives plantejades en cada peça.

Tot seguit, el responsable d’Accessibilitat i Ciutadania de DINCAT, Romà Javierre, farà una ponència sobre accessibilitat cognitiva. A més, donarà eines a les entitats per flexibilitzar i fer que els seus plans de voluntariat siguin més inclusius i accessibles.

Durant la jornada també s’organitzaran diferents grups de treball amb persones tècniques i voluntàries d’entitats on es posarà sobre la taula cada una de les fases de la gestió de voluntariat. Les set fases necessàries per implementar programes de voluntariat seran compartides tenint en compte els rols que juguen la figura de coordinació i les persones voluntàries.

Per participar a la jornada cal inscriure’s a través del següent formulari. La data límit per fer la inscripció és aquest dilluns dia 7 de maig de 2018 a les 23.59h. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *