Reproduir-se és immoral? Encara que sembli mentida, alguns científics proposen limitar-ho com a element per lluitar contra el canvi climàtic, junt amb altres mesures com reduir l’ús del cotxe, evitar vols transatlàntics i rebaixar el consum de carn. Per què també tenir menys fills? Perquè reduir la nostra descendència és l’acció més eficient de les quatre. Tenir un fill menys té un impacte anual de 56,8 tones de diòxid de carboni en l’ambient, mentre que deixar de fer servir l’automòbil representa 2,4 tones d’emissions menys; acomiadar-se dels vols transatlàntics 1,6 tones menys; i tornar-se vegetarià 0,8 tones menys a l’any.
De tot això en parlem amb Alba Castellví, mediadora de conflictes, sociòloga i educadora. “Sense el compromís d’educar, tenir fills és immoral”, afirma en l’entrevista que li fa Maria Coll. També conversem amb Albert Esteve, “Els fills no són per salvar pàtries”, comenta el director de l’Institut d’Estudis Demogràfics, i Serena Olsaretti, “Tenir fills ara és moralment més arriscat”, declara la professora de Filosofia Política de la Universitat Pompeu Fabra. El monogràfic es complementa amb el reportatge “Tenir fills o salvar el planeta?”, on s’aborda l’existència de moviments com el Birth Strike.
‘La conversa’ es dedica a la qualitat de la democràcia a Espanya amb Alicia García Ruiz, professora de Filosofia Política a la Universidad Carlos III de Madrid, i Josep Maria Carbonell, llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Comunicació per la Universitat Ramon Llull. – REDACCIÓ