‘Valors’ participa al lliurament dels Premis Arnau de Vilanova del CDL

Valors ha participat aquest dimecres, 27 de setembre, al vespre a l’entrega de la XLII edició dels Premis de Filosofia Arnau de Vilanova que atorga cada any el Col·legi Oficial de Doctors i de Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDL) als millors treballs de Batxillerat i universitaris d’aquesta disciplina.

Maria Coll, codirectora de la revista, ha destacat que aquest que la bona salut d’aquest certamen i la qualitat dels treballs guardonats demostren que “la filosofia és necessària i està ben viva i que cada vegada omple nous espais” i ha animat el joves assistents a tenir esperit crític i a fer-se preguntes, tal com fa cada mes la revista.

Per la seva banda, el degà del Col·legi Oficial de Doctors i de Llicenciats, Àlex Rocas, ha esperonat els premiats assistents a l’acte “a no deixar de banda la filosofia” i eixamplar la seva capacitat de reflexió. I, també, ha fet un reconeixement a tots els docents dels centres educatius del país que des de les aules estimulen els alumnes en aquesta disciplina.

Els premiats de la XLII edició

Enguany, el premi en categoria de professors d’ensenyament secundari ha estat per a David Gozálvez Cintas, de l’Institut Vila de Gràcia, de Barcelona, que ha presentat el treball “El taller fenomenològic a l’aula: De la vivència a la convivència. Com aplicar la fenomenologia a les situacions d’aprenentatge”.

El primer premi de la categoria alumnes de Batxillerat l’ha recollit Mateo Borràs Obregón, alumne de l’Institut Valldemosa, de Barcelona, autor de l’estudi “Personatges en cerca d’autors i autors en cerca de personatges”; i el segon premi ha estat per Júlia Ferrer Torrecillas, alumna de l’Institut Montsoriu, d’Arbúcies, per  “La solitud a la filmografia d’Icíar Bollaín”, un estudi curós d’aquesta directora de cinema.

 “Análisis del debate entre Parfit y Lewis sobre identidad personal: ¿Es la identidad lo verdaderamente importante en la supervivencia?”, de Alberto Bechara Bordes, alumne d’Aula Escola Europea, de Barcelona, ha rebut el tercer premi. I també hi ha hagut una menció per  Núria Martí Capera, alumna de l’Institut Roquetes, de Roquetes, i autora del treball  “Venus com a estereotip de la feminitat”.

Finalment, en la categoria de premis per a alumnes universitaris, l’obra guanyadora ha estat “Liminal. Estética en el umbral del tiempo”, de Marta Fernández Codina, alumna de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, UNED. Tots ells rebran una subscripció gratuïta d’un any a la revista Valors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *