Els Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal fan vint anys

Fa just ara vint anys, el 2000, va néixer a Mataró una activitat curiosa i innovadora, els Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal: una iniciativa plantejada per diverses entitats de la ciutat que pretenen brindar l’oportunitat als mataronins de pensar com volen viure el període nadalenc i, per extensió, la resta de l’any. No hi ha, asseguren els promotors, una “crítica estricta a cap comportament sinó la voluntat de què cadascú decideixi a partir de quins valors vol viure les festes”.

“10 minuts de silenci per escoltar el Nadal” a Mataró.

L’acte, que per contrast es realitza a la cèntrica i comercial plaça Santa Anna, comença a les 7 en punt de la tarda amb el repartiment d’espelmes amb la lectura d’un manifest sobre la importància del silenci; a partir d’aquí és el silenci qui pren el protagonisme durant exactament deu minuts. Només la claror d’una espelma ajuda els participants a centrar els seus pensaments.

La senzillesa s’ha convertit en l’èxit d’aquesta iniciativa sorgida de forma espontània i que té com a principal objectiu generar un petit temps de reflexió i silenci just abans de l’inici de les festes de Nadal.

D’això en fa ara vint anys, un temps en què aquesta iniciativa s’ha convertit en una petita d’aquestes festes a la ciutat de Mataró. Així, la convocatòria de la revista Valors, Justícia i Pau-Maresme, el Grup Tercer Món-Mataró i Acció Catòlica Obrera (ACO) se celebra cada 24 de desembre, a les 19h, a la plaça de Santa Anna de Mataró.

Amb els anys, però, aquesta proposta ha arrelat a diversos indrets de la geografia catalana. Així, a Girona la du a terme des del 2005 la delegació local de Justícia i Pau i de Pastoral Obrera -enguany divendres dia 22 a les 18 hores al Punt de Trobada de la Rambla de Girona- i a Barcelona té lloc, el divendres dia 20 a les 7 de la tarda, a la plaça Orfila del barri de Sant Andreu, convocat per la Pastoral Obrera de l’Arxiprestal de Sant Andreu, La Sagrera i el Bon Pastor. – JOAN SALICRÚ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *