Valors es qüestiona les possibilitats d’assolir l’autosuficiència 

De la mateixa manera que, fa dos anys, la Covid va posar en evidència la nostra dependència pel que fa al subministrament de productes bàsics, ara la guerra a Ucraïna ha posat al descobert que quasi tot el petroli i el gas consumit a Espanya prové de l’exterior. Ara bé, la paraula autosuficiència malgrat que té acèrrims defensors, també genera importants preguntes a les quals intentarem trobar resposta en el número de juliol-agost de la revista Valors. La sobirania és possible i desitjable en tots els àmbits? És possible la seguretat alimentària si tanquem fronteres? Podem ser autosuficients?

Ho fa, com sempre de la mà de diferents persones que han treballat aquesta qüestió, començant per Yayo Herrero, antropòloga, enginyera tècnica, educadora social i investigadora ecofeminista i Francesc Raventós, economista i exdegà del Col·legi d’Economistes de Catalunya qui, entre altres, afirma que “l’autosuficiència alimentaria mundial és possible, però no amb el sistema actual” i Joan Vila, qui ens explica quina és la situació actual de l’energia al món i a casa nostra. 

Valors també fa èmfasi amb la possibilitat de construir ciutats autosuficients amb Vicente Guallart, director de Guallart Architects, funador del IAAC i Valldaura Labs i arquitecte en cap de Barcelona des del 2011-2015. I, per últim, el present Valors parla sobre les possibilitats i maneres en què l’ésser humà pot assolir l’autosuficiència de manera emocional amb Enric Soler, psicòleg relacional i professor a la UOC. 

Fora del monogràfic, es conversa amb sobre el com què és i com fer turisme sostenible amb Jordi Ficapal, director Càtedra Turisme responsable i innovació de la School of Management d’IQS (URL) i membre de la Càtedra ETHOS d’Ètica aplicada i de la Càtedra UNESCO; i Jordi Arcos, Doctor en Educació i Llicenciat en Filosofia | Investigador del TURCiT, Grup de Recerca en Turisme, Cultura i Territori a la Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy. 

Finalment, a l’Entrevista es parla de les futures possibilitats digitals i relacionals del metavers amb Enrique San Juan, director de l’agència digital Community Internet Barcelona i periodista especialitzat en noves tecnologies. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *