No cal pensar en grans esdeveniments o en grans personatges malignes de la història per descobrir el Mal; en la nostra quotidianitat, en les nostres accions més comunes, en els nostres pensaments més senzills… també hi podem trobar dosis de maldat. El Mal, doncs, no és una cosa abstracta sinó que forma part de la nostra vida. Però com hem d’abordar-lo? Des del punt de vista individual o col·lectiu? Ser bo o dolent depèn del jo o de les circumstàncies? Les circumstàncies redueixen la meva responsabilitat? I també, finalment, per què el Mal segueix desvetllant una certa atracció sintetitzada en la poma de la portada del número.
És de tot això del que parla el monogràfic de març de la revista Valors, en el seu número 201. Els protagonistes del número són Ana Carrasco-Conde, filòsofa i autora de Decir el mal (Galaxia Gutenberg), la qual para atenció a la llavor quotidiana que pot originar els mals extrems; Olga Belmonte, professora de Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid; Nil Santiáñez, professor de la Saint Louis University i autor del llibre Del mal y sus signaturas (Alpha Decay); i Bernat Ruiz Domènech, director de l’editorial Apostroph.
Fora del monogràfic, trobareu LA CONVERSA sobre les guerres culturals entre Sònia Herrera i Juan Soto Ivars, que modera el nostre codirector Joan Salicrú,
Obre la revista L’ENTREVISTA de Laura Cera al filòsof Jordi Pigem, autor de l’assaig Pandèmia i postveritat (Fragmenta Editorial). Finalment, també podeu llegir la secció GENT AMB VALORS amb una entrevista al projecte Mà amiga, un conte solidari per recaptar fons per la cura de l’ELA; i els habituals articles dels nostres col·laboradors. No us ho podeu perdre!