Valors es pregunta en el mes de juny ‘Per què hem de ser feliços?’

“La felicitat no és un dret, però sí que ho és la seva recerca”, afirma Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona​, en una entrevista que li fa Maria Coll i que protagonitza el dossier del número 171 de Valors. Camps, que acaba de publicar La búsqueda de la felicidad (Arpa), és la protagonista del monogràfic, on també s’entrevista Edgar Cabanas, autor del volum Happycracia (Paidós),​ que alerta: “La felicitat és un bé molt lucratiu”.

En aquest dossier hi trobareu articles d’Anna Fornés, de la Fundació Factor Humà –Hem de ser feliços a la feina?-; de Xavier Guix, psicòleg  i director de l’espai Sinàptic –Sobre la felicitat-; i ​d’Anna Ramis, mestra i pedagoga –La pressa de ser feliç-​. Com sempre, completa aquesta peça central del número la tira còmica del ninotaire Toni Batllori.

Fora del monogràfic, també conversa sobre el turisme i en quina mesura aquest fenomen modifica els valors de les nostres societats entre Cristian Palazzi i Roger Sunyer. Palazzi, filòsof, professor i activista social, ha estat professor de Filosofia Social a la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI) i cap de Projectes de l’Observatori de Turisme Responsable d’aquesta facultat. Per la seva banda, Sunyer -politòleg i Màster en Direcció Pública- està vinculat a projectes d’innovació social, política i econòmica i ha escrit El turismo ciudadano y sus enemigos (2017).

També s’entrevista a José Luís Pérez-Triviño, professor titular de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra i expert amb la figura del delator. “La figura del delator avui està estigmatitzada, se la compara amb un traïdor i no té prou protecció contra possibles represàlies. Ens manca cultura de la delació”, afirma. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.