‘Valors’ analitza el desig de coherència dels ciutadans

La coherència, en un món on cap principi està clar i tot sembla maleable, és un valor altament desitjat per la societat. A Catalunya, a Espanya i arreu. A casa nostra, però, la complicadíssima situació política, fa més necessari aquest valor davant les possibilitats de futur que s’intueixen per a la nostra nació.

És per tot això que el Valors del mes de novembre es dedica a parlar de la coherència. Un valor que protagonitza a portada Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional i exparlamentària del Partit Popular. Ella va ser una de les persones participants d’una conversa sobre aquest tema que va tenir lloc en el marc del programa Valors a l’alça, que Valors produeix des de Mataró Ràdio per a l’emissora La Xarxa des de principis de curs i on també van intervenir Jordi Calvo, del Centre JM Delàs de Justícia i Pau, i el sociòleg i professor d’ESADE, Lluís Sáez. Precisament, en el monogràfic trobareu la transcripció d’aquesta conversa, que podeu veure aquí en vídeo de forma resumida i recuperar íntegrament en àudio.

Completa el monogràfic una entrevista al director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Marçal Sintes, i un article introductori del jesuïta i professor d’ESADE Josep F. Mària.

A banda del monogràfic, en les primeres pàgines de la revista s’entrevista el filòsof Francesc Torralba arran de l’aparició del seu volum El valor de tenir valors, editat per Ara Llibres, i es viatja fins la presó de Quatre Camins per conèixer el DAE, un pla que busca innovar en les formes de rehabilitar els presos. L’Article del Mes va a càrrec de Antoni Argemí, professor de Secundària que acaba d’editar, Tres Quarts de 7, una visió crítica de l’actual sistema educatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.