‘Valors’ analitza el desig de coherència dels ciutadans

La coherència, en un món on cap principi està clar i tot sembla maleable, és un valor altament desitjat per la societat. A Catalunya, a Espanya i arreu. A casa nostra, però, la complicadíssima situació política, fa més necessari aquest valor davant les possibilitats de futur que s’intueixen per a la nostra nació.

És per tot això que el Valors del mes de novembre es dedica a parlar de la coherència. Un valor que protagonitza a portada Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional i exparlamentària del Partit Popular. Ella va ser una de les persones participants d’una conversa sobre aquest tema que va tenir lloc en el marc del programa Valors a l’alça, que Valors produeix des de Mataró Ràdio per a l’emissora La Xarxa des de principis de curs i on també van intervenir Jordi Calvo, del Centre JM Delàs de Justícia i Pau, i el sociòleg i professor d’ESADE, Lluís Sáez. Precisament, en el monogràfic trobareu la transcripció d’aquesta conversa, que podeu veure aquí en vídeo de forma resumida i recuperar íntegrament en àudio.

Completa el monogràfic una entrevista al director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Marçal Sintes, i un article introductori del jesuïta i professor d’ESADE Josep F. Mària.

A banda del monogràfic, en les primeres pàgines de la revista s’entrevista el filòsof Francesc Torralba arran de l’aparició del seu volum El valor de tenir valors, editat per Ara Llibres, i es viatja fins la presó de Quatre Camins per conèixer el DAE, un pla que busca innovar en les formes de rehabilitar els presos. L’Article del Mes va a càrrec de Antoni Argemí, professor de Secundària que acaba d’editar, Tres Quarts de 7, una visió crítica de l’actual sistema educatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.