Un conte vol fer més fàcil als infants el seu pas per quiròfan

Un conte editat per MútuaTerrassa vol servir d’ajuda i suport per fer més fàcil el camí dels infants que s’han de sotmetre a una operació quirúrgica. El conte, titulat “Un viatge còsmic”, té com a objectiu ajudar els infants a entendre el procés pre-quirúrgic i normalitzar el procés previ a l’arribada a quiròfan.

El conte ha estat escrit per Marina Barraso, oftalmòloga de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), i explica el camí cap al quiròfan que seguirà l’astronauta Lea, una nena que serà intervinguda i que converteix aquest procés en un emocionant viatge amb tot tipus de paral·lelismes amb l’espai, els planetes i les constel·lacions.

Amb aquestes comparacions entre la realitat i la fantasia, la protagonista aconsegueix -mitjançant la complicitat de mare, la doctora Caravent i els cosmunautes Lola i Atticus- fer de l’arribada a quiròfan una aventura màgica, divertida i distesa.

En aquest sentit, el conte pretén convertir-se en una eina que ajudi a normalitzar el procés pre-quirúrgic de cara als menuts i les seves famílies. És per aquest motiu que l’entitat ha considerat oportú posar a la seva disposició un material divulgatiu per tal de contribuir a disminuir l’ansietat i aclarir les possibles incerteses associades a les operacions quirúrgiques.

L’edició d’enguany forma part de la col·lecció de contes que des de l’any 2010 edita MútuaTerrassa per Sant Jordi. A partir del 23 d’abril es podrà descarregar gratuïtament des de la web corporativa de  MútuaTerrassa (www.mutuaterrassa.cat) com una eina didàctica a disposició de les famílies dels pacients pediàtrics, professionals de la salut, educadors i a la societat en general. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *