Rehabilitar una nau modernista per reciclar residus tecnològics

Conservar el patrimoni industrial i, al mateix temps, aportar-li un nou ús que serveixi per ajudar a joves en situació difícil. Aquestes són les finalitats del projecte que ha dut a terme la Fundació Trinijove en una antiga nau industrial del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí, on ara s’ubicarà un centre de gestió de residus tecnològics amb una àrea de formació. En aquest centre s’hi podran formar i treballar joves amb dificultats del districte de Sant Martí. En total, es preveu que el centre acollirà 50 joves cada any derivats dels serveis socials municipals i permetrà que puguin treballar amb altres joves més preparats en el camp tecnològic.

La fàbrica que s’ha rehabilitat és la nau de propietat municipal del carrer Pujades 97, una nau obra de l’arquitecte Manuel Raspall i que està catalogada perquè és un vestigi del patrimoni industrial i modernista del Poblenou a conservar. La nau fa 600 metres quadrats, dels quals la meitat es destinaran al gestió de residus i l’altra meitat a l’àrea de formació i docència. La Fundació Trinijove ha dut a terme la rehabilitació i també serà l’entitat encarregada de gestionar el centre de residus tecnològics.

Reutilitzar material informàtic

L’entitat centrarà els seus esforços en la formació dels joves en la reutilització i el reciclatge de material informàtic, dins del programa Incorpora, de la Fundació La Caixa. L’equipament també es dedicarà a la reutilització d’equips i dispositius informàtics per tal de cedir-los a entitats socials, així com a promoure el reciclatge del material obsolet.

El projecte que lidera Trinijove està vinculat al programa Reuse, de la UPC, que vol facilitar el reaprofitament de maquinari en bon estat de funcionament per part d’entitats sense ànim de lucre i amb un fi social, i també s’emmarca en el Pla d’Acció d’Economies Col·laboratives. El projecte ha comptat amb un pressupost de 950.000 euros que aporten l’Ajuntament de Barcelona (250.000 euros), la Fundació Trinijove (300.000 euros) i la Fundació La Caixa (400.000 euros). – J. VIVES

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *