Prop de mig milió d’infants viuen en situació de pobresa a Catalunya


La pobresa i l’exclusió social entre els ciutadans menors de 18 anys va augmentar fins un 32,9% a Catalunya el 2014 segons la taxa AROPE, Indicador Europeu del Risc de Pobresa i l’Exclusió Social. Aquestes dades suposen que uns 50.000 nens i nenes més estan en situació de pobresa i exclusió respecte el 2013 (29,5%), arribant actualment a un total de 480.000 menors d’edat a Catalunya.

Els nens i les nens són un dels principals perjudicats de l’actual situació econòmica. La taxa de risc de pobresa i exclusió social entre els nens, nenes i adolescents es manté de deu punts per sobre de la del conjunt de la població catalana, que és del 21,8% (1,7 punts més respecte el 2013).

Aquest fet, segons denuncia UNICEF, situa Catalunya i Espanya a la cua d’Europa en benestar infantil. La inversió social en famílies i infància és una assignatura pendent. A Catalunya se situa en un 0,9% del PIB i a Espanya en un 1,4%, molt lluny de la mitjana europea del 2,2% (Eurostat, 2012).

Davant aquest escenari, l’entitat impulsa la iniciativa d’un Pacte d’Estat per a la infància per garantir millors polítiques de protecció i seguretat social per als menors de 18 anys.

“La pobresa segueix tenint rostre d’infant. És inacceptable que les taxes de pobresa infantil siguin deu punts superiors a les del conjunt de la societat. És una vulneració de drets evitable que exigeix prioritzar mesures i inversió per blindar els drets de la infància des de totes les administracions”, ha indicat Quima Oliver, coordinadora d’UNICEF Comitè Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.