La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera i participant de La Passió des de ben petita, la Núria Valldeperas, ha explicat al programa Valors a l’alça de La Xarxa que “durant els mesos de passió el calendari del poble es veu alterat” i també moltes rutines dominicals “ja que moltes famílies senceres estan implicades en aquest espectacle”. I és que en aquesta població, durant diversos diumenges a l’entorn de Setmana Santa, més de mil persones, entre ells tres-cents actors, “s’apassionen per la passió”.
“Fer la passió és una altra manera de fer poble”, explica Valldeperas, que enguany actua en el paper de germana de Llàtzer. “La Passió també s’ha convertit en una eina d’integració. Allà es coneix molta gent i és un eix perquè els nouvinguts entrin a formar part de la societat d’Esparreguera”, explica.
A part d’aquest, al voltant d’aquest espectacle, de quatre hores de durada i que cada cap de setmana veuen 1.700 espectadors, hi ha molts valors. “El primer és l’estima per la Passió, però també la solidaritat – tots hi participem de forma voluntària-, el treball en equip, la voluntat de donar una mica de nosaltres mateixos al poble, la companyonia i l’aprenentatge”, llista la regidora de cultura.
Preguntada per què en una societat cada cop més laica les passions encara triomfen, Valldeperas assegura que ja són una tradició cultural del país i malgrat que l’espectacle explica la història de la mort de Jesús, “aquest transcendeix al fet religió”. I, personalment, afirma que hi descobreix “el valor del sacrifici”.