Netflix i Disney es planten contra les lleis antiavortament

La plataforma Netflix i els estudis Disney encapçalen les protestes contra la possible aprovació d’una llei antiavortament a l’estat de Geòrgia, al sud dels Estats Units. Aquest estat s’ha convertit en l’anomenat “Hollywood del sud”, ja que les seves ajudes fiscals faciliten els rodatges de pel·lícules i sèries, i allà s’hi han rodat èxits com Black Panther o Los Vengadores. Però ara, davant la imminent aprovació de la llei que prohibeix interrompre l’embaràs tan aviat com es detecta el primer batec fetal, sobre les sis setmanes, i que només preveu excepcions en cas de violació o incest.

El fet que aquestes plataformes s’hagin manifestat públicament en contra de la llei antiavortament de Geòrgia és una clara mostra del rebuig social i el debat que ha generat aquesta mesura, que ha rebut el recolzament d’altres set estats del sud dels Estats Units. Les manifestacions s’han succeït en les últimes setmanes a tot el país per defensar un dret reconegut com a tal pel Tribunal Suprem en 1973.

Netflix ja va anunciar dimarts passat que no seguiria rodant en aquest territori si s’aprova la llei antiavortament. La plataforma ha rodat a l’estat del sud sèries com Stranger things i Ozak. La plataforma de continguts en línia s’ha sumat a la batalla judicial iniciada per la prestigiosa Unió Americana per les Llibertats Civils (ACLU, en anglès) per impedir que la llei entri en vigor.

Per la seva banda, el conseller delegat de Walt Disney, Bob Iger, explica a Reuters “serà molt difícil seguir rodant a Geòrgia en aquestes circumstàncies. Moltes persones que treballen per a nosaltres no voldran fer-ho allà, i haurem de fer atenció als seus desitjos. Si la llei entra en vigor, “no veig que sigui pràctic per a nosaltres continuar rodant allà”, afegeix.

Personalitats del món de l’espectacle com Alyssa Milano, Alec Baldwin o Ben Stiller i altres professionals del sector també s’han sumat a la protesta fent crides al boicot. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *