Lluís Duch protagonitza les noves les Lliçons Ferrater Mora

El monjo de l’Abadia de Montserrat i doctor en antropologia i teologia, Lluís Duch, serà el protagonista de les Lliçons Ferrater Mora d’enguany. El seminari, titulat “Sortida del laberint. Una trajectòria biogràficointel·lectual”, tindrà lloc del 20 al 24 de novembre a la Sala Gran de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona

En aquest seminari, pensat com una introspecció a la figura i obra d’aquest intel·lectual, seguirà el següent programa: el factor biogràfic, els temps i els espais vitals de l’autor (Montserrat i Tübingen), els grans temes de la seva obra (la història, l’homo loquens, el símbol, el mite, etc), descobriments, l’altre i l’antropologia i, finalment, traduccions i introduccions.

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona. És monjo de Montserrat des de 1961. I el seu renom internacional està vinculat a l’estudi de la història de la cultura occidental, en especial de l’antropologia.

Una important figura del pensament català contemporani estudiada per filòsofs més joves. Per això en aquest seminari també es comptarà amb la presència dels professors Albert Chillón (UAB) i Anna Pagès (URL), especialistes en l’obra de Duch.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer personalment a l’oficina de la Càtedra, per telèfon o, preferentment, per correu electrònic (Càtedra Ferrater Mora, Facultat de Lletres (UdG). Plaça Ferrater Mora, 1, 17071 Girona / Telèfon: 972 418019 / dir.cfm@udg.edu).- REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.