Llibres amb valors per incloure a la Carta dels Reis

Tots els nens del país aquests dies estan fent la Carta als Reis que estan a punt d’arribar, però segur que molts no han pensat en apuntar-hi un llibre. Rafa Brujo, de la Llibreria Dòria de Mataró, ens recomana alguns títols infantils amb valors.

‘La maleta’ de Chris Naylor-Ballesteros (La Galera)
Quan un dia un estranger arriba, amb només una maleta, tothom comença a fer-se preguntes. Per què és aquí? D’on ve? I què hi duu, a la maleta? Una història poderosa, plena de tendresa i humanitat, que tocarà el cor de pares i fills. Un conte en què els protagonistes són els animals, però també els refugiats de la Mediterrània. (Recomanat per infants de 5-6 anys)

‘Hola, hola’ de Mathew Cordell (Ed. Juventut)
A fora, el món és animat i colorit, però la família de Lidia està massa ocupada amb els seus aparells tecnològics … I quan ella intenta interactuar amb ells, ningú li fa cas doncs tenen els ulls fixats a una pantalla o estan enganxats al seu telèfon mòbil … una metàfora sobre l’aïllament en què pot sumir-nos el mal ús de la tecnologia i una reivindicació de la importància d’estar en contacte amb la natura i el món. (Recomanat per infants de 3-4 anys)

‘Matti y Sami y los tres errores más grandes del universo’ de Salah Naoura (Lóguez Ediciones)
Matti, d’11 anys, somia amb unes vacances en família, a la casa del seu pare, a Finlàndia, que aconseguirà gràcies a una gran mentida. Però el que a la fi passa és que Matti, el seu germà petit, Sami, i els seus pares es troben de sobte sense llar i sense diners a la meitat de Finlàndia. Una novel•la curta, de ritme molt ràpid, entretinguda i extremadament realista, per aquest motiu no espeu un final de conte de fades. (Recomanat per infants de 10-12 anys)

‘Ocell blanc’ de R.J Palacio (La Campana)
Els milions de lectors que es van enamorar del “Wonder” de R.J. Palacio recordaran el Julian com el company de classe que feia la vida impossible a l’Auggie Pullman. Però “Ocell blanc” explica la història que va marcar la infantesa de l’àvia del Julian, la Sara, una nena jueva que es va haver d’amagar dels nazis a la França ocupada. (Recomanat per nois i noies d’ESO).

‘El río baja sucio’ de David Trueba (Editorial Ciruela)
Aquesta és la història de dos amics, un riu contaminat i unes vacances que canviaran les seves vides per sempre. Un relat d’alta qualitat literària sobre la pèrdua de la innocència, el sorgiment de la consciència ecològica i l’amistat. (Recomanat per nois i noies de 4rt d’ESO). REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *