La primera comèdia romàntica sobre l’homosexualitat adolescent

Coincidint amb els actes que durant tot el mes de juny se celebren amb motiu del dia de l’Orgull gai, ha arribat a les pantalles comercials la pel·lícula ‘Con amor, Simon’. Es tracta de la primera comèdia romàntica amb temàtica obertament homosexual i, per aquesta raó, el film s’ha convertit en referent instantani per la comunitat gai i especialment per als adolescents i joves d’aquest col·lectiu.

Aquesta no és, ni molt menys, la primera pel·lícula sobre homosexualitat. Però és la primera que produeix un gran estudi –la 20th Century Fox- i, sobretot, la primera amb un enfocament positiu i una història divertida, amb final feliç, sobre el primer amor d’un jove homosexual.

‘Con amor, Simon’ explica la història de Simon Spier, un jove de 16 anys que sap que és gai però encara no ho ha explicat a ningú. A través del blog de l’institut entra en contacte amb un altre company que ha revelat, de manera anònima, la seva homosexualitat. El conflicte esclata quan un altre noi descobreix aquests mails i amenaça de fer-los públics, posant en evidència la circumstància de Simon.

La pel·lícula s’emmarca dins els principis bàsics de la comèdia romàntica i inclou tots els element habituals en les pel·lícules sobre instituts americans: enamoraments, baralles, festes, discussions i la festa de final de curs. I a tot això, s’hi afegeixen altres qüestions com, per exemple, els riscos de l’ús de la tecnologia i els mòbils entre els adolescents, i sobretot, la reacció de la família de Simon quan aquest els explica que és gai, o l’acceptació per part dels seus companys de classe.

Tot plegat, amb un enfocament positiu, alegre i amb happy end, que contribueix a la normalització del col·lectiu, i que converteix ‘Con amor, Simon’ en una pel·lícula pionera, ideal per veure en família i també per projectar i comentar als instituts. – Judith Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *