La pobresa extrema mundial es redueixen a la meitat en vint-i-un anys

780x439_psp2016_title_whitebgAl món hi ha 800 milions de persones que malviuen amb menys d’1’9 dòlars al dia. La bona notícia? Doncs que es tracta de la meitat de persones que hi havia fa vint-i-un anys. Segons dades de l’estudi del Banc Mundial Pobresa i prosperitat compartida 2016, que també apunta les causes d’aquesta reducció.

“Es deu sobretot a que alguns països amb gran població els darrers anys han crescut econòmicament molt ràpid i llavors ha disminuït molt la pobresa”, explica Mario Negre, economista del Banc Mundial i codirector d’aquest estudi. Aquest seria, per exemple, el cas de la Xina.

De fet, la pobresa extrema “ha disminuït a la major part del món, excepte a l’Àfrica Subsahariana, on, en segons quins períodes, ha augmentat”. Fins i tot, en aquest sentit ha adquirit major protagonisme: “El 2013 va ser el primer any en què l’Àfrica subsahariana va registrar més de la meitat dels pobres del món”, segons aquest expert.

Ara bé,  dins de l’Àfrica Subsahariana, també hi ha diferències remarcables entre zones. “Malgrat segueix sent de lluny la regió més endarrerida, hi ha països que comencen a ser d’ingrés mitjà com Ghana”, apunta el coautor d’aquest estudi.

Les causes d’aquesta pobresa extrema a l’Àfrica són diverses, però això no vol dir que no hi hagi solució. Per aquest economista del Banc Mundial la solució és clara i podria tenir data de caducitat: “Pel 2030 podríem pràcticament eradicar la pobresa extrema del món si repartíssim millor els fruits del creixement econòmic”.

I insisteix: “Atacar la desigualtat és cada cop més important, de fet, amb molt poca redistribució podríem acabar amb la pobresa extrema”. – SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.