La greu situació dels infants que no poden accedir a l’aigua

Un total de 117 milions de persones al món no tenen accés a l’aigua potable, i en molts països afectats per conflictes, els infants són les principals víctimes d’aquesta situació. Així ho denuncia UNICEF, que recorda que la propagació de malalties transmeses a través de l’aigua és una de les grans amenaces per als infants que viuen en crisi. I és que els atacs a les infraestructures d’aigua i sanejament s’han convertit en tàctiques habituals de setge en els països en conflicte, un fet que impedeix que les persones puguin tenir accés a l’aigua potable. Els desplaçaments forçosos a les zones sense infraestructura d’aigua i sanejament, alerta UNICEF, deixen els infants i les seves famílies en risc de dependre d’aigua contaminada i sanejament insegur.

Com a agència humanitària que lidera la resposta d’aigua, sanejament i higiene durant les emergències, UNICEF proporciona més de la meitat dels serveis d’emergència d’aquest àmbit a les crisis humanitàries de tot el món.

El director de programes d’emergència d’UNICEF, Manuel Fontaine, explica que “moren més infants a causa de malalties causades per l’aigua bruta i el sanejament pobre que per la violència directa”. Sense accés a l’aigua i el sanejament els infants emmalalteixen i sovint no poden rebre tractament perquè els hospitals i els centres de salut no estan en funcionament o estan saturats. L’amenaça és més gran perquè milions d’infants s’enfronten a nivells de desnutrició que posen en risc la seva vida, i això els fa més susceptibles a les malalties transmeses per l’aigua, com el còlera. “Això crea un cercle viciós de desnutrició i malaltia”, diu Fontaine.

Els serveis d’emergència d’UNICEF

UNICEF proporciona més de la meitat dels serveis d’emergència d’aquest àmbit a les crisis humanitàries de tot el món. Al 2017, es va aconseguir que 29,9 milions de persones tinguessin accés a aigua segura. Durant el 2018, l’entitat treballarà amb els seus aliats i amb el suport dels donats amb l’objectiu de proporcionar accés a aigua segura a 35,7 milions de persones, a banda de portar l’educació bàsica formal i informal a 8,9 milions d’infants, immunitzar 10 milions d’infants contra el xarampió, proporcionar suport psicosocial a més de 3,9 milions de nens i nenes i tractar a 4,2 milions d’infants contra la desnutrició severa aguda. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *