La Fundació Servei Solidari posa en marxa la campanya “Recicla Cultura”

A Catalunya hi ha més de cent mil persones adultes que no saben llegir ni escriure la nostra llengua, fet que dificulta enormement la seva inclusió social. La Fundació Servei Solidari fa classes d’alfabetització cada any a més dues mil persones de més de vuitanta nacionalitats per acabar amb aquesta realitat. “No podem pensar només en persones en risc d’exclusió social, sinó també persones com nosaltres mateixos, que si haguéssim anat a viure a Rússia per motius de feina, per exemple, no entendríem absolutament res”, ha explicat Mariona Ayxelà, responsable d’aquest projecte al programa Valors a l’alça de La Xarxa.

Així, doncs, amb la voluntat d’aconseguir finançament per aquestes classes d’alfabetització l’entitat ha posat en marxa de cara aquest Sant Jordi una nova edició de “Recicla Cultura”, una campanya que consisteix en vendre llibre donats a preus mòdics sota el lema “El teu llibre pot canviar vides. perquè amb un llibre es poden fer petits canvis”. “Volem convidar a diverses entitats a què els seus membres aportin un llibre i que els venguin a un preu simbòlic i amb els diners recaptats nosaltres puguem finançar aquests cursos”, ha explicat Ayxelà.

És a dir, “demanem llibres que t’hagin agradat a tu, perquè els donis als altres perquè també en puguin treure profit i visquin la mateixa experiència”. A aquesta iniciativa si pot col·laborar de moltes maneres: “generant punts de recollida, aportant llibres, descobrint les nostres parades i fent difusió”. L’any passat van aconseguir que 75.000 persones se sumessin a aquesta iniciativa i es van organitzar 80 punts de venda repartits arreus de Catalunya, enguany s’esperen com a mínim repetir les mateixes xifres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *