ONG i empreses semblen mons a part, però també tenen punts de contacte. Un pont entre aquestes dues comunitats és Alumni Solidari. Els protagonistes d’aquest projecte són els antics alumnes d’ESADE.
Aquesta institució educativa busca que les persones que hagin passat per les seves aules avui contribueixin en la creació d’una societat millor i més justa i ho facin assessorant ONG i Fundacions que també tenen aquest objectiu. La base d’aquest projecte rau en la idea que empreses i ONG no poden estar aïllats en una societat moderna, de fet, han d’aprendre a col·laborar.
“Ens hem adonat que el món de les ONG i les empreses estan lluny. Les ONG han de ser operatives, però han d’arribar també a la gent i, per això, cal: comunicació, màrqueting, estratègia, etc”, explica Lara Aragonés, participant d’Alumni Solidari i aquest any consultora de la Fundació Main. Per això, les demandes d’assessoria més sol·licitades per les entitats són: tècniques de comunicació i màrqueting i formes d’elaboració de plans estratègics i de viabilitat.
Pràcticament des de l’inici, Alumni Solidari va començar a funcionar com a prova pilot el 2006, més de tres-cents exalumnes cada any participen en el projecte, un 42 per cent dels quals descobreixen el voluntariat social en aquest moment. I, la majoria, després recomanen l’experiència.
Aquest és el cas de la Lara, encara que ella ja havia fet prèviament de voluntària: “ La consultoria és un tipus de voluntariat diferent al que havia fet fins ara, però està sent una experiència molt bonica i l’aconsello a tothom”.
En total, des dels seus inicis, més d’un centenar d’entitats del món social han rebut assessorament professional gratuït d’exalumnes d’ESADE.
Escolta el testimoni de Lara Aragonés com a membre d’Alumni Solidari: