El proper 18 de novembre s’escau la celebració del Dia Mundial de la Televisió, que a Catalunya se celebra al Tecnocampus Mataró-Maresme per tercera veagda consecutiva. En aquest marc, hem decidit dedicar el número de novembre de la revista Valors a parlar de la televisió i de la funció de transmissor i d’amplificador de valors que ha fet i segueix fent a dia d’avui, sigui a través d’un televisor, d’una pantalla d’ordinador o d’un telèfon mòbil.
En parlem amb Sergi Vicente, periodista i actual director de Barcelona Televisió, així com amb Josep Maria Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació de Blanquerna (Universitat Ramon Llull). També trobareu col·laboracions d’Anna Tarragó, professora al Tecnocampus Mataró-Maresme; Carme Ferré, professora de Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona; i la psicòloga Sara Laso.
En aquesta ocasió, a la part d’actualitat de la revista, hi trobareu un reportatge titulat Cooperativa Google? i escrit per Marina Llibre on donem voltes a una qüestió que ens sembla francament interessant: darrerament, tan des de l’economia social i solidària com des de les noves empreses vinculades a la tecnologia, es relativitzen les diferències entre els dos àmbits, el de les cooperatives i el dels emprenedors, tradicionalment antagònics. Les fronteres entre aquests mons són tan grans com semblava fins ara?
A la secció Cartes Creuades, Jordi Cussó i Cinto Amat reflexionen a Amb motiu d’unes estàtues sobre la polèmica generada entre la ciutadania per la instal·lació de l’escultura del general Franco a l’esplanada del Born Centre Cultural, en el marc d’una exposició sobre memòria històrica.
En el Pòrtic es reflexiona també sobre la darrera sessió del Pla Nacional de Valors, que el passat 24 d’octubre al Born Centre Cultural va presentar les accions en què s’ha concretat. – REDACCIÓ