Encara que sovint s’ha relacionat aquest concepte amb l’ecologia, la sostenibilitat engloba un concepte més ampli: créixer en mesura. Podem parlar d’economia sostenible, aquella que no mira exclusivament el lucre com a causa final i té en compte el desgast que comporta. No podem oblidar que els recursos són limitats. Cal pensar en nous models econòmics que tinguin en compte aquesta dimensió de respecte al medi, d’una forma racional i més enllà del simple activisme espontani.
La sostenibilitat és el tema monogràfic del Valors de maig, en la qual s’entrevista Salvador Rueda, director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, un consorci públic integrat per l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona des d’on es duen a terme projectes destinats a institucions públiques, fundacions, organitzacions i empreses d’àmbit nacional i internacional relacionades amb la sostenibilitat.
En el monogràfic també hi participen Frederic Andreu, de la cooperativa Som Energia, que escriu sobre aquesta experiència; la responsable d ela Casa Capell de Mataró, Maria Calvo, ens posa a l’abast els principis de l’Economia del Bé Comú; es perfila Pere Montserrat, una de les primeres persones que a Catalunya van parlar de sostenubilitat i s’entrevista al pagès Pep Riera, excoordinador nacional d’Unió de Pagesos.
Més enllà del monogràfic, el número de maig inclou una entrevista a Alfons Durán-Pich, autor de Se’n va la recessió, la crisi es queda (Angle Editorial) el qual afirma que la recessió es pot estar acabant, efectivament, però que la crisi, en canvi, és de tipus sistèmic i que, per tant, estem en un canvi de paradigma: res no tornarà a ser com abans de la crisi. Finalment, a la secció Portes obertes, Gerard Castillo ens parla del que ell anomena Turisme càlid, una nova mirada sobre el fenomen turístic que es comença a imposar a casa nostra.