El 60% dels ciutadans busca informació sobre salut a Internet, però només un 38% confia en els resultats de la seva cerca. En canvi, quan la informació és proporcionada pels professionals sanitaris, la confiança arriba al 92 per cent. Aquestes dades demostren que hi ha una demana d’informació fiables i, per donar-hi resposta, l’Hospital Clínic, en col·laboració amb la Fundació BBVA, ha creat PortalCLÍNIC, un espai web ofereix continguts de salut sobre malalties, proves, procediments i prevenció. En la creació dels contingut hi han participat més de 200 professionals mèdics i d’infermeria del Clínic, que han pogut fer realitat el projecte gràcies, també, a la col·laboració de 62 pacients que s’han ofert per explicar la seva experiència.
El Dr. Josep M. Campistol, director general del Clínic, explica que “els pacients i els seus familiars busquen informació a la xarxa. La nostra obligació és ajudar-los a gestionar les seves preocupacions amb informació fiable, de qualitat, i ajudar-los a tenir un paper actiu en la cura de la salut. El pacient informat redueix la incertesa, minimitza els efectes psicològics de les seves patologies, incorpora hàbits saludables i compleix millor els tractaments, cosa que repercuteix en millors resultats de salut”. En aquest sentit, PortalCLÍNIC neix amb la vocació de compartir el coneixement dels professionals a la ciutadania i mantenir-la viva mitjançant l’actualització i la incorporació de nous continguts de manera constant.
Informació per a pacients i professionals
El portal està estructurat en tres grans blocs: Malalties, Proves i procediments i l’apartat “Cuida la teva salut”, en el qual es fa especial èmfasi en la prevenció. El projecte arrenca amb més de 60 continguts que s’ampliaran i s’enriquiran de forma constant. PortalCLÍNIC ofereix la informació en tres idiomes: català, castellà i anglès.
Els continguts estan reforçats amb elements audiovisuals i infografies que serveixen per ressaltar, resumir o sintetitzar alguns dels missatges principals. En la majoria dels temes es recull un vídeo explicatiu de professionals i un altre en què pacients narren la seva experiència en primera persona, un element amb el que es busca, a través de l’empatia, atenuar la incertesa dels nous pacients. El web compleix la certificació d’accés doble A, per a persones amb deficiències visuals i auditives. – REDACCiÓ
Si Dr campistol hauré de informar-me per aquest mitjà desprès q al meu marit el Dr Riambau el va fer fora del seu hospital perquè el ca deshaucià i només se li tenia k fer controls del l’airta I derivar-nos a tgna k és el camp sanitari k ens toca i ara ni a l’any li fan els controls quan pel seu estat li haurien de fer-li més sovint diuen k els vasculars estan saturats fonc petque el treuen del clinic, diners oi ,sanitat privada i si fos ministre no importa la zona sanitària , Jaume Torres Carbonell