Arrenca una campanya per finançar el primer gegant amb discapacitat intel·lectual

La Fundació Aspasim ha posat en marxa una campanya de finançament col·lectiu amb la qual volen fer realitat el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya. Per això han endegat una campanya a Verkami per recaptar els diners necessaris per construir el gegant, que es dirà Normag.

Segons expliquen des de la Fundació, la producció del gegant es farà amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat per tal que el puguin portar persones amb discapacitats intel·lectuals i físiques. D’aquesta manera també volen fer realitat la creació d’una colla gegantera inclusiva. La colla gegantera la dinamitzaran la Fundació Aspasim i Oratge Associació, entitats especialitzades en l’atenció i inclusió de persones amb discapacitats.

La Fundació Aspasim és una entitat sense ànim de lucre que fa 80 anys que vetlla per a les persones amb discapacitats greus. Entre les seves activitats hi ha projectes educatius, laborals, d’habitatge i oci amb els que potencien el benestar i la integració a la societat de les persones d’aquest col·lectiu.

L’entitat també ofereix suport als centres educatius per a incloure els infants amb discapacitat a l’escola ordinària, té una escola pròpia pels infants que ho necessiten, fa formació sobre inclusió per a professorat, té tallers ocupacionals, gestiona una xarxa d’habitatges i manté un grup de contacontes infantil que fa gira per les escoles, entre d’altres actuacions.

A més, des de la Fundació Aspasim s’organitzen activitats per a sensibilitzar i implicar la societat en millorar la cura de les persones amb discapacitat. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *