Contes que volen canviar el món

El Premi Pilarín Bayès vol, en la seva 15a edició, contribuir a canviar el món. Per això, aquesta precisament ha estat la temàtica triada per a l’edició d’enguany. Així doncs, els nens i nenes de 6 a 12 anys als quals es dirigeix el certamen han participat escrivint contes que responguin al lema “idees per canviar el món”.

El certamen, organitzat per l’editorial Mediterrània i l’obra social Sant Joan de Déu, ha rebut en aquesta edició més d’un miler de contes escrits, i hi han participat 7.288 nens i nenes  de 147 escoles de tot el territori.  El certamen pretén estimular l’escriptura i la creativitat d’aquells més petits i reflexionar cada any sobre una temàtica diferent que ens envolta.

Dels més de mil contes presentats –escrits individualment, en grup o per classe– 578 competeixen a la categoria del cicle superior d’ensenyament(10-12 anys), 374 a la de cicle mitjà (8-10 anys) i 140 a la de cicle infantil(6-8 anys). Cinc dels contes són obra d’alumnes d’educació especial (6-12 anys), nova categoria que s’ha incorporat enguany al premi.

Aquestes xifres de participació superen les recollides l’edició passada: el 2017 es van presentar 770 contes al Premi (327 contes més, enguany) de 124 escoles (23 més el 2018). Igualment, el número de nens i nenes participants també ha augmentat respecte el 2017 en gairebé mil nens i nenes, quan hi van participar 6.300 alumnes.

Per altra banda, el premi literari infantil estrena aquesta any una nova categoria de creació audiovisual amb més de 40 clips de vídeo rebuts. En concret, el premi ha comptabilitzat 43 clips de vídeo de 30 segons amb propostes per canviar el món. Es seleccionaran les tres millors idees, el premi de les quals serà produir-les en format d’animació.

Els guanyadors s’anunciaran el proper 23 d’abril. En total seran 15 guanyadors que passaran a formar part del nou recull de contes del Premi, il·lustrats per la mateixa Pilarín. Aquell mateix dia també s’anunciaran les 3 idees guanyadores presentades en el concurs audiovisual.- J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *