
La economia del bien común (Ed. Deusto) ha estat el llibre de capçalera que ha expandit la filosofia econòmica que promulga Christian Felber arreu del món. Tenint en compte que la primera edició va apareixer al mercat el 2012, ara el professor d’economia austríac ha decidit actualitzar-lo amb els avenços a nivell mundial que ha fet aquest moviment els darrers anys.
Per exemple, solament en els darrers mesos, el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) ha votat un document presentat per l’Economia del Bé Comú, el qual ha rebut el suport de 144 membres dels 168 integrants de la institució, i la UNESCO ha informat que el Ministre d’Educació ha emès un informe favorable a la creació d’una Càtedra UNESCO de l’Economia del Bé Comú a la Universitat de Barcelona (UB).
Però, en aquest temps, sobretot diverses universitats i col·legis econòmics han inclòs aquest model en els seus programes educatius i moltes entitats, institucions i empreses han començat a aplicar-lo. Per exemple, és el cas del municipi de Miranda de Azán de la província de Salamanca, que el proper 28 de setembre, amb la presència del mateix Felber, es convertirà en el primer municipi de l’Economia del Bé Comú d’Espanya.
A més, a part d’explicar els darrers avenços, aquesta nova edició compte amb escrits de Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO, i Victòria Camps, catedràtica emèrita d’ètica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Més informació: Vídeo entrevista a Christian Felber / Revista Valors núm 122 Gener 2015 Entrevista Christian Felber