Tica Font: “La pau no és el contrari de la guerra, sinó de la violència”

El 30 de gener se celebra el DENIP, el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, i amb motiu d’aquesta efemèride parlem amb Tica Font, directora Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i vicepresidenta de Justícia i Pau. “La pau no és el contrari de la guerra, sinó de la violència. I d’aquesta n’hi ha de molts tipus: directe, estructural i cultural”, ha raonat Font. A més a més va recordar que, en realitat, “a la pau no s’hi arriba mai; la pau és un procés es construcció que canvia segons cada època”. I en aquest sentit va apuntar: “Una societat que no pugui experimentar els drets humans, no és una societat en pau”.

A la secció Gent amb valors parlem amb Tomàs Casals, fundador de Tiching, la xarxa escolar per trobar, compartir i gestionar tot allò relacionat amb l’educació, guardonada recentment amb un dels premis Proteus d’ètica. “La nostra principal voluntat és facilitar eines gratuïtes al món de l’educació. La societat no dóna suficient valor a l’educació, quan el mestre és la professió que té més repercussió a la societat”, ha afirmat. Respecte la tecnologia, Casals ha assegurat que aquesta “és educativa quan garanteix un contingut”.

Finalment, com a proposta de la setmana: l’Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona ha arribat ni més ni menys que als 250 anys de vida. Amb motiu d’aquesta efemèride, des de Valors a l’Alça hem volgut reivindicar el valor de la ciència i el coneixement científic durant el programa d’aquesta setmana. “Avui a Catalunya i a Espanya la ciència no està gaire ben difosa”, ha dit Mercè Durfort, vicepresidenta de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Dufort també ha fet referència a la baixa presència de dones en aquest cercle: “Dels 70 membres de l’Acadèmia de Ciència i Art de BCN només 5 són dones, però estem avançant”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *