Neix el projecte educatiu “Mou la noviolència”

De la mà del Grup de Treball en Noviolència Cristiana del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia s’ha iniciat el projecte “Mou la noviolència”, una proposta de dotze unitats didàctiques que consten cadascuna d’un vídeo d’animació presentant el tema i d’un llibret que desenvolupa en deu capítols els continguts de la unitat.

Cada unitat, disponible de forma gratuïta i en tres idiomes -català, castellà i anglès- des de la pàgina web moulanoviolencia.net, es proposa reflexionar  un aspecte diferent de la no-violència, per exemple, com capgirar l’opressió, l’autocrítica o el mite de la violència justiciera. Aquestes són les tres unitats disponibles fins ara.

Malgrat la paraula s’ha sentit de forma reiterada el darrer any, Joan Morera, coordinador del projecte, deixa clar en què consisteix la no-violència: “és un combat interior, una forma de viure, que es basa en la força de la dignitat i que busca integrar l’agressor i acabar amb la idea de vencedor i vençut”. I afegeix: “ Cal diferenciar la noviolència del pacifisme”.

Morera també recorda que “la noviolència no la practiquen exclusivament els grans herois, nosaltres també la podem practicar en petites accions, per exemple quan tenim  la voluntat de recuperar l’altre sense negar-li la dignitat”. I anima a tothom a practicar-la com una  “via molt  afectiva per la resolució de conflictes”.

Un context de més violència

De fet, si el Grup de Treball en Noviolència Cristiana del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia ha decidit promoure ara aquest producte ha estat perquè han observat un augment dels discursos d’odi que ens porten “a formes de vida de gran voracitat i agressió” i “a vies cada cop més subtils d’opressió”.

El projecte va dirigit a tota persona o col·lectiu interessat en la noviolència però especialment  a entitats dedicades a l’àmbit de la Justícia Global i la Pau i a educadores provinents del món educatiu, tant formal com no formal. Si t’interessa aquest material, entre el 15 d’octubre i el 9 de desembre s’han programat diverses presentacions. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *