Lolita Bosch retrata les vides amb valors de 29 personatges

L’escriptora Lolita Bosch ha recollit en un nou llibre el retrat de 29 personatges la vida dels quals ha estat marcada per valors com la justícia, l’art, la pau, la dignitat dels pobles, el dret de les dones o la igualtat entre ètnies. El llibre, titulat “Aquí tenim l’esperança que estàvem buscant”, està il·lustrat per Oriol Malet.

Amb aquest llibre, Bosch vol retre homenatge a un seguit de vides que han alimentat el foc de l’esperança i que amb la seva lluita diària han contribuït a fer un món millor. Entre els personatges retratats hi ha Walter Benjamin, Mary Wollstonecraft, Vicent Ferrer o Marilyn Monroe, però també altres figures menys conegudes. Per això, el subtítol del llibre és “29 perfils de gent que ens haurien d’haver educat però que no coneixem prou bé”.

En una entrevista al programa Valors a l’Alça, Lolita Bosch explica que la idea inicial era fer un recull de 55 personalitats, però finalment es va quedar en 29. “L’editorial va posar un límit, jo volia fer-ne 55, que es l’any en que es van proclamar els drets dels intocables a la Índia, però finalment ho hem deixat en 29, una xifra agafada dels anys de traspàs, que diuen que són de bona sort”, explica l’autora.

Bosch, que ha estat implicada amb diferents causes contra la pobresa i a favor dels drets humans, explica que al llarg de la seva trajectòria ha tingut molts mestres, alguns de coneguts però també “gent anònima”. Per això, en aquest llibre ha volgut donar veu també a persones que potser no són tant populars però que han viscut vides exemplars.

Entre els personatges retratats hi crida l’atenció l’actriu Marilyn Monroe, una de les dones que segons Bosch, “ha generat més prejudicis”. “Ella és un bon exemple perquè tenia una gran capacitat de sobreviure, és un exemple d’algú que ens hauria pogut educar però no ho vam entendre”, diu Lolita Bosch. “Aquí tenim l’esperança que estàvem buscant” ha estat editat per Ara Llibres.- Judith Vives

Recupera l’entrevista amb Lolita Bosch al programa Valors a l’Alça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *