La rutina, al ‘Valors’ d’octubre


A l’esquerra, portada del present número. A la dreta, vídeo proposat per la lectora Victoria Fernández al voltant del concepte rutina al nostre canal Facebook. Llegeix més reaccions al número en aquesta página del Facebook

La vida és rutinária. Ens passem el dia repetint accions que segurament hem fet el dia anterior. I això ens avorreix. Necessitem constantment conèixer noves persones, tastar noves sensacions i evitar la rutina fent el máxim d’activitats que ens ajudin a desconnectar, com diem vulgarment. Però oblidem que, justament en la rutina, en la repetició, és on podem adquirir hábits saludables, a partir dels quals podem encaminar la nostra vida cap a racons insospitats. És repetint-nos, aprofundint en la rutina, que podem millorar-nos. Ens ajuden a reflexionar-hi, des d’òptiques molt diferents, Oriol Cortada, Anna Maria Gallardo, Neus Moreno, Neus Ponsarnau, Joan Riart i Joaquim Trenchs, col·laborador habitual de Valors i qui signa en aquesta ocasió la introducció del monográfic.

En un altre ordre de coses, aquest dijous 15 d’octubre teniu una cita amb Valors a la sala d’actes de Caixa Laietana de Mataró (carrer Santa Teresa, 63) on, en col·laboració amb l’editorial Fragmenta, durem a terme la presentació del volum El desig essencial de Xavier Melloni, entrevistat en el número de juliol-agost de la revista dedicat al plaer. Us hi esperem. Recordeu també que, des del 21 de setembre, Valors ha obert una nova pota del seu projecte, ara en clau radiofònica, a Rádio Estel (106.6 de la FM o http://www.radioestel.com/): cada dilluns a partir de les deu de la nit, Nits Estel amb Valors -conduít per la companya Eulália Tort- porta els aires d’aquest projecte a les ones hertzianes de tot Catalunya.

Consulta el monográfic de la revista clicant aquí.

 

ALTRES CONTINGUTS D’INTERÉS DEL NÚMERO
Toni Biada, descendent del promotor del primer tren de la península: “Es triomfa en base a molt esforç, treball i també renúncies”. Toni Rodon.
Plaques tectòniques“, de Joan Salicrú.
“El que no surt als diaris de Viqui Molins.”Autoritat i disciplina de Mar Galceran.
Por“, de Ramon Radó [nou Bloc].”El nostre sistema judicial i penal es basa en la venjança de Miguel Guillén.
Les presons i el límit de Francesc Amat [Bloc].
Simón i el seu MACMA de Ramon Bassas [Bloc].
ForumClínic, programa interactiu per a pacients de Marc de San Pedro [Bloc].
Nits de Barcelona de Joan Safont [Bloc].
El somni d’Occitánia de Joaquim Amargant [Bloc].
El conte: “L’amor és cec recollit pel col·lectiu Vivim del Cuentu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *