Augmenten les exportacions d’armes des de països membres de la Unió Europea

Països membres de la Unió  van exportar durant el 2015 una xifra rècord d’armament a 13 països en situació de conflicte. Així es conclou de l’informe que ha elaborat el Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Escola de Cultura de Paz.

L’informe analitza les exportacions d’armes a tretze països que eren escenari de setze conflictes armats, oferint una anàlisi de context dels diferents conflictes, fent referència tant a la història recent de cada conflicte armat, com als fets concrets més rellevants que van succeir durant el 2015.

Segons l’informe, les exportacions d’armament dels Estats membres de la UE el 2015 han arribat a una xifra rècord d’autoritzacions, duplicant les de l’any anterior. Les exportacions realitzades, de les quals es desconeixen les quantitats corresponents a dos dels principals exportadors d’Europa i del món, assoleixen també un rècord a la UE, augmentant la de l’any anterior en un 21%.

L’any 2015 França apareix, de forma clarament destacada, com el país que més ha autoritzat armament europeu, acaparant el 77% de les exportacions de les quals es té informació. Li segueixen les grans potències productores militars com el Regne Unit, Espanya, Itàlia i Alemanya

Les armes s’exporten a països que, dins de la llista dels 50 principals receptors d’exportacions d’armes per part d’Estats membres de la UE, es trobaven en situació de conflicte armat durant l’any 2015.

Contribuir a reduir les exportacions

En un context internacional en el qual les conseqüències d’aquests conflictes sobre la població -com testifiquen tant les creixents xifres de mortalitat vinculada a aquests conflictes, com el cada vegada major nombre de persones que es desplacen de manera forçada fruit d’aquesta violència- l’informe pretén contribuir a reduir les exportacions d’armes a països en conflicte, mitjançant la sensibilització i mobilització tant a nivell local com a internacional.

Els autors de l’informe confien també en què serveixi para per generar majors compromisos polítics tant a nivell espanyol com a europeu amb una agenda concreta encaminada al control, la reducció i l’eliminació de les exportacions d’armes als països en conflicte armat.

El document vol ser una eina per millorar el coneixement sobre la destinació de les exportacions d’armes europees i el seu impacte en els contextos de conflicte armat, donant visibilitat a les conseqüències que aquestes exportacions estan generant sobre la situació de conflictivitat armada a nivell global.- REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.