Andy Stalman: “Tot es pot automatitzar, menys les emocions humanes”

Internet ens està canviant com a essers humans? Aquesta setmana al programa ‘Valors a l’alça’, una producció de la revista Valors i Mataró Audiovisual per La Xarxa, hem intentat buscar una resposta a aquesta pregunta amb la companyia d’Andy Stalman, actualment considerat un dels millors experts en branding del món i autor del llibre Human offon (Deusto Ediciones).

Stalman ha defensat la idea que la vida és realitat i virtualitat i per “això no podem renegar de la tecnologia, sinó buscar punts de connexió” entre els dos mons. Respecte Internet ha assegurat que es tracta d’una “una eina neutra, que només amplifica allò que la societat ja tenia: banalitat, superficialitat i violència” i per aquest motiu “l’ésser humà ha d’aprendre a fer servir la tecnologia com un mitjà i no com un fi”. Ara bé, malgrat els canvis, també ha advertit: “Tot es pot automatitzar menys les emocions humanes, base de la revolució postdigital”.

El món penitenciari i el Raval

Per altra banda, com que degut al procés català aquests dies es parla molt de les presons, com mai abans, també ens hem preguntat: què passa amb els centenars de persones que cada dia surten dels centres penitenciaris catalans? Aquesta setmana, a la secció “Gent amb valors”, hem parlat amb Laura Castro, jurista del Projecte David de la Fundació Mariano, entitat que dona suport a penitenciaris i els ajuda en la seva reinserció. “La reinserció és possible, però la societat ha d’abandonar certs estigmes contra els presos”, ha afirmat.

El Raval és un barri molt estigmatitzat i sempre vinculat a notícies negatives, però dins dels seus carrers també hi ha vides basades en valors. En aquesta edició de ‘Valors a l’alça’ també hem conversat amb Josep Masabeu, autor del llibre “20 històries de Superació al Raval”. La proposta d’aquesta setmana.

I, finalment, la periodista i historiadora, Maria Coll, ens ha explicat una nova història amb valors. Aquesta vegada ha parlat d’El Abencerraje, una joia literària del segle XVI, que aposta per l’entesa entre musulmans i cristians. – REDACCIÓ.

Com sempre podeu tornar a sentir el programa en aquest enllaç:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *