Vint botigues de Comerç Just impulsen un concurs de ‘selfies’ per Nadal

Panera del concurs de selfies de Comerç Just.
Panera del concurs de selfies de Comerç Just.

Amb el lema “Millor Comerç Just”, les organitzacions i botigues de Comerç Just de Catalunya ens recorden aquest Nadal, temps per excel·lència de compra d’obsequis i regals, que existeixen alternatives responsables i solidàries al consum convencional.

Però, a més, per transmetre aquest missatge als consumidores, la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) ha posat en marxa un concurs de selfies. Es premiarà la fotografia més votada a les xarxes socials i que mostri que la seva protagonista ha escollit el Comerç Just per celebrar aquestes festes com a alternativa de consum responsable.

Per participar en aquest certament només cal pujar les fotografies amb l’etiqueta #MejorConComercioJusto o #MillorComerçJust fins el 31 de desembre. La persona guanyadora rebrà un cistell de productes de Comerç Just valorat en 200 euros.

Cada vegada és més fàcil trobar una botiga de Comerç Just a prop de casa. A Catalunya hi ha 19 establiments i 9 botigues on-line. La llista completa es pot consultar al blog de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, consorci format per diverses entitats que donen suport a la comercialització justa per acabar amb les injustícies Nord-Sud.

I, actualment, s’hi poden comprar un ampli ventall de productes: alimentació (cafè, xocolata, infusions, begudes, dolços nadalencs…), joguines, complements, cosmètica natural, bijuteria, tèxtil de la llar, decoració o papereria.

Això sí, tots aquests productes garanteixen que han estat elaborats en condicions de treball dignes, amb igualtat entre homes i dones i sense explotació laboral infantil. A més, el Comerç Just assegura la protecció del medi ambient.

En el conjunt de l’Estat espanyol, el Comerç Just va facturar 33,2 milions d’euros el 2014, un 8% més que l’any anterior. Malgrat aquest augment, segueix sent un dels països europeus on es consumeix menys Comerç Just.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *