Valors se centra en el càstig en l’edició d’octubre

El càstig forma part essencial de la societat des dels seus inicis. Però des de fa una anys està patint una reformulació i fins i tot alguns corrents de pensament com l’humanisme s’hi posicionen en contra. De totes maneres, a diferents escales, el càstig participa en la nostra vida des que som petits. Així, històricament l’escola ha estat una institució històricament punitiva, tot i que cada vegada ho és menys influïda per noves dinàmiques de comportament social.

Amb ànim de qüestionar el càstig, la revista Valors d’octubre es pregunta si el càstig és educatiu i si realment hi ha altres vies alternatives per mantenir un ordre en la societat. Oriol Farrés, professor de Filosofia a la UAB, parla amb Joan Salicrú del càstig en essència i prova de respondre fins a quin punt és realista desfer-nos-en. En la reflexió l’acompanyen els articles de Sandra Martínez, criminòloga i postgraduada en Mediació Social i Transformació de Conflictes; Marisa Moya, mestre i psicòloga, Ricardo Pellón, Catedràtic de Psicologia a la UNED i Cinto Amat, advocat.

La conversa Josep Martí Blanch, analista i columnista a La Vanguardia i a El Confidencial, i Xesco Reverter, periodista de la secció internacional de TV3 i corresponsal a Washington entre 2017 i 2022, reflexionen sobre els valors dels ciutadans dels Estats Units amb la mirada fixa en les eleccions que se celebren en aquest país el proper 5 de novembre.

A l’entrevista d’actualitat es reflexiona juntament amb Jordi Nomen, professor de Filosofia i Ciències Socials i autor del bestseller El nen filòsofEl nen filòsof i l’art i El nen filòsof i l’ètica, qui recentment ha publicat Cómo hablar con un adolescente y que te escuche (Arpa, 2024). Nomen centra les respostes en els adolescents i en com la filosofia els permet reflexionar i aflorar un sentit crític importantíssim en el desenvolupament de la seva vida adulta.

Compra’t l’exemplar sobre la cultura del càstig a l’iQuiosc.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *