‘Valors’ rep la Distinció 2013 d’Òmnium Mataró-Maresme

Maria Coll i Joan Salicrú reben el guardó de mans d'Antoni Pous.
Maria Coll i Joan Salicrú reben el guardó de mans d'Antoni Pous. Foto: Òmnium Mataró/Maresme

Òmnium Mataró-Maresme va lliurar aquest dijous dia 27 la Distinció 2013 a la Revista Valors. Des del 1997, Òmnium distingeix cada any una persona o entitat per la seva tasca a favor de la llengua, la cultura o el país. Aquest any, la junta de l’entitat ha decidit distingir la Revista Valors, codirigida per Joan Salicrú i Maria Coll.

Toni Pous, president d’Òmnium Mataró-Maresme, va destacar durant l’acte que Valors és un projecte originat i impulsat per voluntaris i va insistir en la necessitat de reflexionar sobre els valors, especialment en una situació com l’actual.  Aquesta reflexió ha de servir per ajudar a construir la Catalunya d’avui i de demà. “El procés que engeguem com a país necessita tots els valors que la Revista Valors intenta explicar i propagar”. Pous va expressar també que “La Revista Valors fa una feina de formigueta enorme, des de la modèstia però persistint”.

Després del parlament de Toni Pous, Joan Salicrú i de Maria Coll van rebre el guardó i van agrair la Distinció 2013. Joan Salicú va destacar que “un país que sigui culturalment avançat ha de tenir revistes de pensament i reflexió” i que “sense una interrogació de quins  valors tenim com a país no podrem saber quins ens falten i quins sobren”. Per la seva banda, Maria Coll va afirmar que “en el moment que estem vivint, és més necessari que mai reflexionar sobre valors”. Tots dos van destacar també la importància de reconèixer la feina que es fa a nivell local. “Un dels valors més importants que cal potenciar a nivell local és el de la interelació, el de crear sinèrgies”, va expressar Coll. Finalment, en paraules de Coll, rebre la Distinció 2013 per la Revista Valors “és un orgull enorme que ens anima a seguir treballant”.

L’acte, que va tenir lloc a la seu d’Òmnium Mataró-Maresme, va comptar amb les intervencions musicals d’un quartet de corda de l’Escola de Música El Carreró de Mataró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *