Valors reflexiona sobre la nostra capacitat de dir ‘no’ al número de març

Quantes vegades us han fet una proposta i, malgrat que sabeu que patireu per complir les expectatives i els terminis establerts, no goseu rebutjar-la? “Si m’hi nego, potser no em tindran en compte la pròxima vegada”, potser heu pensat. Quantes vegades els fills us demanen una cosa i, per evitar la seva cantarella incansable i una discussió eterna, accepteu tot i saber que es tracta d’una resposta educativament incorrecta i que dir “no” és una manera de posar-los límits? Quantes vegades us heu negat a fer una cosa i després els remordiments s’han apoderat de vosaltres?   

Aquest mes de març la revista Valors examina per què no sabem dir “no”. Carles Banchs entrevista a la psicòloga, Olga Castanyer, autora de Ensenya-li a dir “no” (Editorial Espasa, 2009) per obrir el Monogràfic. Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de l’URL i autor de Saber dir no: la saviesa que allibera (Ara Llibres, 2016), reflexiona sobre els motius pels quals ens costa dir “no” en el seu article. Manuel Güell, formador, consultor, escriptor i autor de Desconeix-te tu mateix (Edicions 62, 1998) i Per què he dit blanc si volia dir negre? (Graó, 2005) parla de com millorar la nostra relació amb el no. Cristina Martínez, doctora en psicologia, psicòloga general sanitària d’adults i terapeuta cognitivoconductual, exposa les conseqüències de no saber dir “no” i el cantant Raimon, autor de la mítica cançó Diguem No (1968), parla amb Joan Salicrú sobre els seus “no”.

Just després de l’atorgament dels Gaudí i dels Goya i arran de l’èxit espectacular a taquilla de films com El 47 o Casa en Flames, La conversa tracta d’esbrinar si el cinema català està variant els seus enfocaments, i per tant els valors dels quals parteix, i per això aconsegueix registres inèdits d’espectadors. En parlem amb Pablo La Parra, director de la Filmoteca de Catalunya des de fa pocs mesos, i Manu Yáñez, director del departament de Film Studies de l’ESCAC.

Aquest mes, però, la revista incorpora una novetat destacada: l’aparició del primer número del nou suplement IE, acrònim d'”intel·ligència espiritual”. El fet és que, des del seu naixement, Valors ha tractat amb naturalitat aquest tipus d’intel·ligència, encunyada el 1997 per la física i filòsofa Danah Zohar. La publicació, sense lligams amb cap confessió ni institució religiosa, ha introduït amb naturalitat el valor de l’espiritualitat, ha esbossat les aportacions positives que les diferents religions han fet al món al llarg de la història i ha treballat el diàleg interreligiós (al número 1, de gener 2004, ja hi figurava un reportatge titulat Amics al cel, enemics a la terra. Ara, com una continuïtat lògica a tota aquesta trajectòria i de la mà d’AUDIR, Valors llança aquest suplement trimestral. Esperem, evidentment, que sigui també del vostre interès.  

Compra’t l’exemplar sobre saber dir ‘no’ a l’iQuiosc.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.