Valors reflexiona sobre la hipersexualització de la societat

Els anuncis de cotxes que s’emeten per televisió, moltes vegades, juguen amb la metàfora d’una dona jove. El vehicle, s’entén, és objecte de desig igual que ho és el bell cos d’una persona jove. Quasi sempre de sexe femení. D’altra banda, la conversió del cos cap a uns estàndars adults -clarament sexualitzats- de les nenes petites cada cop es fa de forma més matinera. Són dos exemples que ens parlen de la hipersexualització de la societat, la temàtica a què la revista Valors dedica el monogràfic dels mesos de juliol i agost. Una edició en què la revista arriba al número 150, cosa que s’esmenta en el Pòrtic.

La protagonista del número és la sociòloga i filòsofa Marina Subirats, la qual sentencia amb contundència: “Per a la dona, avui, la seducció és la via de triomfar”. En l’entrevista que li fa Maria Coll, Subirats recorda que s’ha avançat molt en terrenys com el de la conciliació des del punt de vista femení però que subsisteixen encara estigmes pels quals la dona ha de fer un sobreesforç per demostrar la seva vàlua professional… i d’aquí la seva afirmació.

Fora del monogràfic, Valors presenta una entrevista a Meir Margalit, un polític israelià propalestí, fundador del Comitè contra les Demolicions de cases palestines i que en general defensa la coexistència de dos estats, l’un al costat de l’altre, a l’esquerra del riu Jordà, al Pròxim Orient.

Finalment, a les Cartes Creuades Jordi Cussó i Cinto Amat reflexionen sobre les aportacions positives de les religions al món, el professor Àngel Puyol reclama no edulcorar la mort al seu article mensual i Judith Vives ens parla de l’economia circular a la secció de Tendències.

Podeu adquirir el número 150 de la revista Valors aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *