Valors reflexiona sobre els valors del comerç el mes del Black Friday

Amb motiu del Black Friday, el gran dia de descomptes previ al Nadal que ens ha arribat dels EUA i ha agafat una gran volada a casa nostra els darrers anys, Valors reflexiona sobre les vinculacions ètiques del món del comerç i ho fa amb l’emblemàtic botiguer Amadeu Barbany, excoordinador nacional d’aquest àmbit del Pla Nacional de Valors: “El comerç manté valors que la societat perd”, afirma a l’entrevista que li fa la codirectora Maria Coll. I és que, com es pot llegir a l’editorial del monogràfic, el comerç és sovint un “termòmetre de l’activitat humana”.

A banda de Barbany, també s’entrevista a Joan Carles Calbet, president de RETAILcat, l’entitat que agrupa 32.000 establiments comercials repartits per tot el territori català i que actua de patronal del sector del comerç a casa nostra.

En el monogràfic també hi intervenen Carles Carreras, professor emèrit de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona, amb un article titulat El comerç i la ciutat; i Francesc Leyva, president de l’Associació de Concessionaris del Mercat de Sants, que escriu Des del mercat municipal.

Fora de monogràfic es conversa amb l’il·lustrador Ramón Esono, dibuixant de Guinea Equatorial condemnat a presó al seu país per haver denunciat la manca de drets humans i haver fet sàtira política contra el dictador Obiang, des de fa quaranta anys al poder d’aquest estat centreafricà, excolònia espanyola. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *