Valors participa a l’acte d’entrega dels Premis Arnau de Vilanova

Valors va participar ahir a l’acte d’entrega de la quaranta tercera edició del Premi de Filosofia Arnau de Vilanova que atorga anualment el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. La benvinguda va anar a càrrec de Jacint Bassó, vicedegà de l’entitat, que va recordar la llarga història d’aquest certament i de l’entitat, i del president del jurat, Jordi Beltran, que va destacar l’alta qualitat dels treballs presentats en aquesta edició.

Per la seva banda, Maria Coll, codirectora de la revista Valors, va explicar als assistents l’origen de la revista i va destacar “la voluntat de seguir col·laborant amb entitats que comparteixin els nostres objectius  -la reflexió en clau ètica, filosòfica i de valors- com és el cas del Col·legi de Doctors i de Llicenciats”. I va recordar que tots els centres dels alumnes premiats rebran una subscripció anual gratuïta de la revista.

Enguany, els treballs premiats han estat:

A) Premi per a professors d’ensenyament secundari

MENCIÓ

“Reflexions sobre ètica”, de Mamen Gargallo Guil, professora de les Dominiques de Barcelona.

B) Premis per a alumnes de batxillerat

PRIMER PREMI

“Les matemàtiques en els diàlegs de Plató”, de Mariona Carvajal Montoliu, alumna de l’Institut Manuel de Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú.

SEGON PREMI

“La revolució individual com a condició per a la igualtat i el canvi social”, de Fatima Boumahdi, alumna de l’Institut Ribot i Serra, de Sabadell.

TERCER PREMI

“Filosofia i suïcidi”, de Gurshan Singh Kaur, alumne de l’Institut Valldemossa, de Barcelona.

MENCIONS

“Hi ha límits? Una mirada ètica de la relació humà-màquina i l’impacte de les noves tecnologies”, d’Emma Vidal Arrazola, alumna de l’escola IPSI, de Barcelona.

“Som dins la caixa de Skinner?”, de Blanca Montemayor i Mascarós, alumna de l’Institut Montgrí, de Torroella de Montgrí.

“Mann i Nietzsche: un diàleg a través de la tragèdia”, d’Adriana Viladomat Rosell, alumna de l’Institut Antoni de Martí i Franquès, de Tarragona.

“Els herois wagnerians”, de Joan Pareja Muñoyerro, alumne de l’escola BetàniaPatmos, de Barcelona.

C) Premis per a alumnes universitaris

“El conjur de la nació. Una (re)construcció filosòfica del concepte de nació entorn la imaginació, la mort i la natura”, de Blanca Pérez Díaz, alumna de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *