Valors, guanyador del Premi Serra i Moret de la Generalitat pel número 200

El jurat dels Premis Civisme, atorgats per la Generalitat de Catalunya, ha decidit premiar en la seva edició de 2022 i en la categoria d’assaig, coneguda com a “Premi Serra i Moret”, el número 200 de la revista Valors, publicat el febrer d’enguany. Aquest número especial, de 92 pàgines, recollia les respostes de vint pensadors i filòsofs de Catalunya i Espanya a la pregunta Som una societat madura?. Cadascun dels articles anava il·lustrat per un treball específic dut a terme pel portadista de la revista, Raúl Campuzano. La maquetació del número especial la va signar Manuel Cuyàs i la coordinació general era de Wayra Ficapal, sota la batuta dels codirectors Maria Coll i Joan Salicrú.

Els codirectors de Valors, Maria Coll i Joan Salicrú, reben el premi Serra i Moret de la mà del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, el dilluns 28 de novembre a El Born Centre Cultural.

Un guardó molt compartit
En el número 200, que va tenir molt bona rebuda, hi intervenien les firmes de Norbert Bilbeny, Margarita Boladeras, Ester Busquets, Xavier Casanovas, Carles Duarte, Javier Elzo, Maria Escalas, Lydia Feito, Carles Feixa, Daniel Gamper, Joan Garcia del Muro, Alicia García Ruiz, Pau Luque, Gregorio Luri, Salvador Macip, José Antonio Marina, Oriol Quintana, Begoña Román, Francesc Torralba, i José Ramón Ubieto.

L’entrega del guardó va tenir lloc el passat dilluns dia 28 a El Born Centre Cultural en un acte presidit pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Els codirectors de la publicació, Maria Coll i Joan Salicrú, van rebre el guardó de mans del conseller i en el seu parlament van destacar la dimensió comunitària d’un projecte com Valors i l’energia cívica que el propulsa: “Aquest número 200 no hauria estat possible si abans no hi hagués hagut un número 1, un número 2, un número 3… 200 números fets gràcies al compromís de centenars de persones que durant quasi vint anys han participat de forma voluntària en la revista, perquè pensen que és necessari apostar per la reflexió en clau de valors i veure i analitzar el món des d’aquesta perspectiva”.

Guanyadors dels Premis Civisme 2022, dilluns 28 de novembre. El Born Centre Cultural.

Els Premis de Civisme, promoguts per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, pretenen estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores en aquest àmbit.
En una anterior ocasió, el 2014, Valors ja va ser mereixedora d’un premi en el marc d’aquests guardons, llavors en la categoria de mitjans de comunicació.

Un projecte molt més ampli que una revista
Valors, que va veure la llum el desembre de 2003 i que impulsa una associació cultural sense afany de lucre independent de cap grup editorial, compta també amb un programa a La Xarxa, Valors a l’Alça, que es produeix des de Mataró Ràdio, i un diari digital hostatjat a www.valors.org. El 2023 l’entitat té previst celebrar el seu vintè aniversari amb una sèrie d’activitats extraordinàries. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *