Valors es planteja per què la idea de competir està tan mal vista

Vivim en una societat on la competició és present en els diferents àmbits de la nostra vida: en el món laboral, entre amistats, a la família o en l’oci i l’esport, per posar alguns exemples (ho veurem aquests dies als Jocs Olímpics de París). Amb el propòsit de restar importància a aquest caràcter competitiu de les persones i aprendre a relativitzar les derrotes, sovint hem sentit la frase el més important és participar. Però, és tan dolenta la competició? És nociu tenir esperit competitiu a la vida? No pot aportar una sèrie de valors i capacitats positives en les persones? I si parlem dels més menuts, cal educar-los en una cultura competitiva o és preferible fer-ho a través de la cooperació?

En el #Valors227 intentem esbossar respostes a aquestes preguntes amb Xavier López, expert en economia social i tercer sector; David Altimir, mestre d’infantil a l’escola pública; Alba Castellví, educadora, sociòloga i autora d’Els hàbits que els faran feliços (Angle Editorial); Raúl Francisco Sebastián Solanes, doctor en Filosofia per la Universitat de València i doctor en Sociologia per la Universitat de Bolonya i Carolina Palma, directora del Grau en Psicologia de la Universitat Blanquerna-URL. Experta en Psicologia i Ciències de l’Educació i de l’Esport.

Fora del monogràfic, La conversa analitza quins valors han votat els europeus en les recents eleccions al Parlament Europeu i quines són les tendències actuals. Hi participen Oriol Bartomeus, politòleg, director de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i professor associat a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Toni Rodon, doctor en Ciències Polítiques i professor a la Universitat Pompeu Fabra, on també exerceix d’investigador.

I a l’entrevista d’actualitat, les reflexions de Norbert Bilbeny, filòsof, escriptor, pintor, professor emèrit d’ètica a la Universitat de Barcelona i autor del llibre El torbellino Kant (Ariel), en el qual parla sobre els llegats del filòsof Emmanuel Kant amb motiu del tricentenari del seu naixement. .-REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *