El transhumanisme: els límits de l’espècie humana a partir de l’aplicació de tecnologia en el cos humà. Aquest és el debat que planteja aquest mes de maig la revista Valors, que ho fa de la mà de Ramon Maria Nogués, biòleg i sacerdot, que és qui protagonitza l’entrevista central del número.
Dins el monogràfic també hi trobareu també una conversa amb Albert Cortina, el qual acaba de publicar, conjuntament amb Miquel Àngel Serra, el llibre, ¿Humanos o posthumanos?. Singularidad tecnológica y mejoramiento humano (Fragmenta Editorial), i un article de Gema Revuelta i Núria Saladié, responsables del projecte NERRI (Neuro-Enhancement: Responsible Research and Innovation) des de la Universitat Pompeu Fabra.
Per aprofundir en el plantejament d’aquests reptes de futur es convoca un debat públic el proper 28 de maig, a les 7 de la tarda i a la Sala de la Fundació Iluro de Mataró (C/ Santa Teresa, 61), organitzat conjuntament amb Fragmenta Editorial i en el qual prendran part algunes de les persones que participen del monogràfic. El conduirà Núria Radó, doctora en Biologia i coordinadora de la secció L’altra cara de la ciència d’aquesta revista, la qual ha col·laborat també en el plantejament d’aquest monogràfic.
70 anys de l’alliberament dels camps nazis
A banda del monogràfic, Valors entrevista aquest mes Enric Garriga, president de l’Amical Mauthausen i fill de Marcelí Garriga, un dels milers de catalans deportats als camps nazis. Ell esbossa el nou projecte que l’entitat ha posat en marxa després de dos anys de preparació: crear una xarxa d’abast europeu a partir del món local que previngui els nous moviments xenòfobs.