Vaga per combatre la desigualtat de gènere

El moviment feminista ha fet una crida a la vaga per fer d’aquest divendres, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, una jornada “històrica” de lluita contra la desigualtat de gènere.

La vaga està secundada per 150 organitzacions feministes i 550 entitats de la societat civil, entre ells, els sindicats UGT, IAC, CGT i CNT. Les entitats feministes convocants de la vaga confien que enguany se superi l’èxit de l’any passat, en què milers de dones van sortir als carrers per lluitar pels seus drets. Altres entitats com CCOO ha proposat aturades parcials de dues hores.

Sota el lema Ens aturem per canviar-ho tot, la convocatòria es dirigeix específicament a totes les dones, lesbianes i trans que facin vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil i que participin en les manifestacions unitàries organitzades per tot Catalunya.

Els comitès de vaga han organitzat manifestacions a les capitals de les demarcacions i a ciutats com Badalona, Berga, Calella, Figueres, igualada, Manresa, Terrassa o Agramunt. A Barcelona, la manifestació unitària tindrà lloc a les 18.30 hores a plaça d’Espanya i es distribuirà en dos blocs, un primer de dones, lesbianes i trans convocades a Gran Via amb Entença, i un grup mixt, al darrere.

El grup mixt estarà ubicat a plaça d’Espanya i integrat per homes i dones de les 550 associacions, sindicats i partits polítics que han donat suport a la protesta. La marxa continuarà per Gran Via fins a passeig de Gràcia i finalitzarà a plaça Catalunya, on es llegirà un manifest i hi haurà música, dansa i teatre.

La protesta s’estén a tots els àmbits de treball que habitualment recauen en les dones, també en el sector de les cures i el treball no remunerat. Durant la jornada s’organitzaran diversos punts de cures a la ciutat de Barcelona formats per “homes solidaris” que es faran càrrec d’aquestes feines. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *