Una setmana per promoure la mobilitat sostenible

Un any més torna a celebrar-se la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura. Del 16 al 22 de setembre, nombrosos municipis, ajuntaments, institucions i entitats de Catalunya se sumen amb diferents actes i iniciatives a la commemoració d’aquesta setmana, amb la que es pretén promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

Una altre de les finalitats de la Setmana de la Mobilitat és la de visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.

Al llarg de la setmana es duran a terme moltes activitats entre les quals trobarem pedalades, caminades, curses, tallers, exposicions, documentals, i concursos fotogràfics i de vídeo. Pots consultar la programació d’activitats i també seguir la campanya a Twitter amb l’etiqueta #mobilitat2018.

Els objectius principals de la Setmana són els d’estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

També es vol sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Un altre objectiu és el de potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

Per últim, es vol reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. – REDACCIÓ

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *