Una obra a la Becket trenca tòpics sobre els youtubers

La dramaturga Cristina Clemente, guanyadora del Torneig de Dramaturgia del Temporada Alta, ha estrenat a la Sala Beckett una obra que intenta trencar els tòpics al voltant dels adolescents i els youtubers. Amb ‘Andrea pixelada’, l’autora ens presenta una jove “booktuber”, o el que és el mateix, els joves que recomanen llibres i lectures a partir de la plataforma de vídeos.

Dirigida per Marianella Morena, l’obra ens presenta a l’ Andrea, una noia que amb només 18 anys ja compta amb 300.000 seguidors al seu canal de Youtube “Andrea Pixelada”, en el que es dedica a parlar de llibres. Malgrat la seva joventut, l’Andrea té clar com hauria de ser la ficció perquè el món fos millor. Però tot el seu món tremola i els seus ideals es posen en dubte el dia que descobreix una novel·la que explica la seva pròpia vida.

Segons ha explicat Cristina Clemente, la seva voluntat era la de parlar dels booktubers per trencar els tòpics sobre els joves que no llegeixen i que les noves tecnologies i les xarxes socials van en contra de la cultura més tradicional. Amb aquesta obra també ha volgut mostrar una altra manera de concebre el món, la dels joves que ja han nascut envoltats de la tecnologia.

‘Andrea pixelada’ està protagonitzada per Borja Espinosa, Àssun Planas, Mima Riera i Roser Vilajosana i es pot veure a la Sala Beckett fins el 14 d’abril. L’espectacle és una coproducció de la Beckett, el Pavón Teatro Kamikaze de Madrid i el Teatre Principal de Palma. El projecte també vol portar a l’escenari un dels temes que defineixen la nostra època, el de les noves formes de relació dels joves amb la ficció.

L’espectacle forma part del cicle “Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals”, de la sala teatral barcelonina. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *