Una exposició reflexiona sobre el turisme responsable

El museu del Turisme de Calella acull una exposició temporal dedicada al turisme responsable, un model turístic que vol anar més enllà de tradicional concepte de turisme de sol i platja i aprofundir en aspectes que també afecten a aquesta activitat com els mediambientals, econòmics, socials i culturals.

La directora del museu, Carme Torn, va explicar al programa Valors a l’alça que el turisme responsable inclou tot allò “que està vinculat amb un turisme respectuós amb la ciutat i el territori que visita, també amb el medi ambient, les persones, la cultura i la tradició d’aquest lloc”. Aquest concepte va néixer “vinculat a preocupacions mediambientals i ha adquirit connotacions socials i econòmiques”, afegeix.

L’exposició s’organitza a partir dels sis àmbits que defineixen el turisme responsable: minimitzar els impactes ambientals; generar beneficis econòmics; involucrar la població local; fomentar la conservació del patrimoni; promocionar l’accessibilitat i facilitar el respecte cultural. Aquests punts s’exposen a partir d’uns plafons informatius i es completen amb fotografies i projeccions impactants que mostren l’efecte del turisme abans i després.

El museu de Calella s’ha volgut sumar amb aquesta exposició a la celebració de l’Any del Turisme Responsable que té lloc aquest 2017. La mostra també posa de relleu els valors que aporta el turisme responsable i que, segons Carme torn, “són els que tots hauríem d’incorporar a la nostra vida diària. Ens aporta respecte als altres, diversitat, coneixement. Quan viatgem, la majoria el que volem és conèixer altres països, cultures i formes de vida”.

En aquest sentit, explica que Calella, a través del museu del turisme, treballa per mostrar als visitants, i també als acadèmics una activitat que per Calella és fonamental però que també és un referent per tot Catalunya. “En els darrers anys Calella ha treballat molt per diversificar el turisme, per oferir no només platja sinó també activitat esportiva i altres alternatives”. JUDITH VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *