Una científica catalana, talent emergent de la química mundial

La jove de Tarragona Mónica Pérez-Temprano és la primera dona científica de l’estat espanyol guardonada amb el premi Talented 12, un reconeixement que s’atorga a les 12 figures emergents de la química mundial.

Mónica Pérez-Temprano és investigadora principal amb un equip propi a l’Institut de Català d’Investigacions Químiques de Tarragona (ICIQ). Amb el premi s’ha convertit en la primera científica espanyola en ser reconeguda com una de les promeses en l’àmbit de la química al món.

En declaracions a TV3, la científica assegura que aquest és “és un reconeixement col·lectiu” per a tot l’equip que dirigeix, un equip que “està fent ciència i ho estan fent molt bé”. El seu equip estudia com funcionen les reaccions químiques per aplicar aquest coneixement bàsic al disseny de reaccions més eficients.

Pérez-Temprano també admet en aquesta entrevista que dedicar-se a la ciència a l’estat Espanyol “és dur”, i més encara quan a sobre ets dona i jove. Per això, reclama una oportunitat pels científics joves que s’han format aquí i han hagut d’emigrar per trobar feina a l’estranger perquè “el sistema no els accepta”.

Ella mateixa, que actualment 35 anys, va haver de marxar als Estats Units per iniciar la seva carrera professional, fins que va aconseguir una inversió que la va permetre tornar a Tarragona. Ara confia que el premi els doni visibilitat i finançament. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *