Cadires de rodes solidàries

La Clàudia, mare d’un nen de set anys afectat per una alteració genètica que li dificulta la mobilitat, necessitava una solució per poder moure el nen. Les cadires de rodes són molt cares i no se la podia permetre. Però gràcies al Banc del Moviment ha trobat la solució.

El Banc del Moviment és una iniciativa solidària que organitza i gestiona el préstec de productes ortopèdics com crosses, cadires de rodes, caminadors i llits articulats. A la Clàudia li han trobat una cadira de rodes assequible amb la que ara el nen ja pot sortir al pati de l’escola. Com el seu fill, moltes altres persones amb problemes de mobilitat han trobat suport en el Banc del Moviment.

Aquesta iniciativa va néixer fa deu anys arran del cas d’uns veïns de Nou Barris que també tenien dificultats de mobilitat. Allò que va començar com una col·laboració solidària entre veïns, amb els anys es va convertir en un projecte que implica diverses entitats, l’Ajuntament i un equip tècnic intern. El banc compta amb una xarxa d’us que només l’any passat va fer 375 préstecs de materials.

El Banc del Moviment ha obert recentment un segon punt d’atenció a Barcelona al barri de Sants i, segons expliquen, les donacions de material han arribat en massa. I és que malgrat comptar amb recursos municipals, la base de l’entitat continua sent la solidaritat dels ciutadans.  Des de fa un any, el Banc del Moviment ha estès el seu servei a infància i adolescència. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *