Una app per trobar moda sostenible

Un estudiant de la Universitat Pompeu Fabra, Ignasi Eiriz, ha posat en marxa una campanya de micromecenantge a Verkami per fer possible el llançament de la primera aplicació de moda sostenible a Espanya. Aquesta app, batejada amb el nom d’Ethical Time, permetrà, de forma gratuïta, trobar marques de moda sostenible.

La idea la va tenir Eiriz quan es va adonar que molta gent té uns valors i vol viure en coherència amb les seves idees, però que no sempre els resulta fàcil. Així, en el cas de la moda, hi ha molta gent que vol comprar roba sostenible “però només coneixen tres o quatre botigues”, explica. El mateix Eiriz va estar fa uns dies a Noruega on, segons explica, “tenen carrers i carrers de botigues que respecten les persones i el medi ambient, i aquí costa molt més”.

Ethical Time permetrà trobar molts més comerços de moda sostenible, que es podran localitzar segons diversos paràmetres. Així, explica Eiriz, els usuaris podran buscar una peça de roba en concret i a partir d’aquí trobar botigues que compleixin diferents criteris, des del respecte pel treball digne a la promoció de l’economia circular, l’ús de materials sostenibles i altres.

“De petits ens han ensenyat a respectar els altres, però avui sembla que si les persones no estan molt properes, ni ens n’adonem. En el món de la moda, per exemple, sembla que si els treballadors estan a l’Àsia ens és igual que els passa”, diu Eiriz, reflexionant sobre els valors implícits que es promouen amb la seva aplicació.

De moment, el jove té en marxa la campanya de Verkami amb l’objectiu de recaptar 20.000 euros per poder “crear un espai on les persones puguin ser coherents amb els seus valors a l’hora de comprar roba”, diu l’impulsor del projecte. La campanya finalitzarà el proper 20 de gener. – J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *